Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Λαβύρινθος *Labyrinth



Νόμισμα της Κνωσού με σχέδιο το Λαβύρινθο
      Φαντάζομαι ότι όλοι σας έχετε ακούσει για τον λαβύρινθο, όχι το τμήμα του αυτιού που είναι υπεύθυνο για τη διατήρρηση της ισορροπίας του σώματος, αλλά τήν οικοδομική κατασκευή, στην Κνωσσό.
      I guess you've all heard about the Labyrinth, not part of the ear that is responsible for balance of the body, but the building construction, in Knossos.

   Φτιάχτηκε από τον μηχανικό Δαίδαλο για λογαριασμό του μυθικού βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο λόγος που κατασκευάστηκε ήταν για να απομονώσει τον Μινώταυρο, πλάσμα μισός άνθρωπος και μισός ταύρος. Ο ίδιος ο Δαίδαλος, κατασκεύασε τόσο περίτεχνα και πολύπλοκα τον λαβύρινθο, που ακόμη και αυτός κατάφερε με δυσκολία να βρει την έξοδό του, όταν ολοκλήρωσε το έργο.
  Πόσοι απο εσάς γνωρίζετε που είναι αυτός ο λαβύρινθος;
        How many of you know where this Labyrinth?
 Ο Λαβύρινθος βρίσκεται δίπλα στις Μοίρες που μένω!    χάρτης


        Το 1941 οι Γερμανοί ανακαλύπτουν το λαβύρινθο. Ηταν γι αυτούς ένα θαυμάσιο φυσικό καταφύγιο δίπλα από το αεροδρόμιο του Τυμπακιού από το οποίο ανεφοδιάζουν τον Αρχιστράτηγο Ρώμελ στη Λιβύη με πολεμοφόδια, νερό ακόμα και τσιπς και άλλα τρόφιμα. Ο λαβύρινθος γίνεται έτσι η μεγαλύτερη αποθήκη σε πολεμικο υλικο της Γερμανίας. Διευθετούνται οι διαδρομοι, εγκαθίστανται σιδηροδρομικές γραμμές και με ντεκοβίλ αυτόματα τα αυτοκίνητα ξεφορτώνουν και φορτώνουν τα χιλιάδες πυρομαχικά του γερμανικού στρατού στη Μ. Ανατολή. Πάνω από 300 χιλιάδες τόνοι πυρομαχικά ήταν αποθηκευμένα εδώ. Πολύ καλό ιστορικό άρθρο  Η ανατίναξη του λαβύρινθου
  
       Το χρονικό της ανακάλυψης των εργαλείων των καταστροφέων και η απομάκρυνση τους. Η επίσκεψη του εισαγγελέα. βίντεο




 και ναί, τελικά πετάμε και στον λόφο δίπλα στον Λαβύρινθο, στην περιοχή "ορθή πέτρα"
πτήση δίπλα στον Λαβύρινθο, "ορθή πέτρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου