Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι χίπις γυρίζουν ξανά στα Μάταλα


Χιλιάδες πρώην "παιδιά των λουλουδιών" από την Ευρώπη και την Αμερική θα πάρουν μέρος στο τριήμερο πάρτι που θα στηθεί με φόντο τις σπηλιές - σύμβολο γι' αυτούς που έζησαν εκεί τις δεκαετίες '60 και '70
Με πυρετώδεις ρυθμούς οι Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης προετοιμάζουν τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για την υποδοχή των χιλιάδων ξένων και Ελλήνων επισκεπτών που αναμένεται να βρεθούν στα Μάταλα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 11-13 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθεί το φεστιβάλ "Μάταλα 2011", με κεντρικό θέμα τους χίπις των δεκαετιών '60 και '70.
Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ θα έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για τη διάθεση σκαφών το τριήμερο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης και από τη θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης, ενώ επαφές θα γίνουν και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε πρώτη φάση την αστυνομία απασχολεί το θέμα της ομαλής κυκλοφορίας και της διευκόλυνσης όλων όσοι βρεθούν στην περιοχή.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ
Γλέντι, χορός και ξεγνοιασιά
Ο Δήμος Φαιστού φιλοδοξεί η διοργάνωση του φεστιβάλ να γίνει θεσμός και γι" αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηθεί ένα ατελείωτο γλέντι χαράς, χορού και ξεγνοιασιάς. Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ θα γίνει η παρουσίαση ενός λευκώματος που επιμελήθηκε ο Γερμανός Αρν Στροχμάγιερ και περιέχει δώδεκα αυθεντικές ιστορίες πρώην xίπις, έτσι όπως γράφτηκαν από τους ίδιους.
Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους, ενώ θα πραγματοποιηθεί κεντρική συναυλία με δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής. Από το πρωί της Κυριακής, εξάλλου, μουσικοί παραγωγοί θα παίζουν δυνατά μουσική για να δώσουν τη σκυτάλη σε live μπάντες. Χορευτικά δρώμενα από 25μελή ομάδα χορευτών πρόκειται να πραγματοποιηθούν παράλληλα στο πλαίσιο της κυριακάτικης εκδήλωσης. Η βραδιά θα κλείσει με μεγάλο beach party. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει το πρωί δραστηριότητες για παιδιά, ενώ ταυτόχρονα μουσικοί παραγωγοί θα συνεχίζουν να δίνουν ρυθμό στο φεστιβάλ.
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63073313

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ταινία "Η Θεία μου η Χίπισσα" με την Ρένα Βλαχοπούλου στα Μάταλα...http://www.star.gr/ellada_kosmos/92596/

Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου