Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Είναι θέμα καλού γούστου!

      Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι το βασικό προιόν που παράγει ο τόπος μας, ένα προιόν υψηλής διατροφικής αξίας για το οποίο είμαστε περήφανοι, με υπέροχη γεύση και σπουδαία χαρακτηριστικά ποιότητας. 
         Οι ελαιοπαράγωγοί της περιοχής μας μέσα από τόν Αγροτικό Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς συνεργάζονται και μοιράζονται την εμπειρία και τις δεξιότητές τους για να παράγουν το πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τον βιολογικής γεωργίας καρπό της κορωνέικης ελιάς, της πιο σημαντικής, ίσως, ποικιλίας.

Είναι θέμα καλού γούστου!

             Ένα προϊόν για το οποίο είμαστε περήφανοι: ένα τυπικό Κρητικό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλίας Κορωνέικη, με υπέροχη γεύση και σπουδαία χαρακτηριστικά ποιότητας. Θεωρούμε ότι το ελαιόλαδο που προέρχεται από την περιοχή εκφράζει μοναδικά αυτόν τον τόπο με το ιδιαίτερο μικροκλίμα: ζεστό και ξηρό τη μέρα και ψυχρό τη νύχτα, οι τέλειες συνθήκες στις οποίες το δέντρο της ελιάς ευδοκιμεί καλύτερα.

Η γεύση

          Το ελαιόλαδο BioliCreta έχει βαθύ χρυσοπράσινο χρώμα, ζωηρό άρωμα με πινελιές φρεσκοκομμένου χόρτου και αγκινάρας και γεύση πιπεράτη, με ελαφρά οξεία επίγευση, αναμενόμενη από ένα φρέσκο ελαιόλαδο.  http://www.lavrys.gr

Αποτελέσματα γευσιγνωσίας βιολογικού ελαιόλαδου


O διαγωνισμός Premio Biol Greece 2009, αποτελεί μέρος του 14ου διαγωνισμού Premio Biol, (τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση της βιολογικής ελαιοπαραγωγής), ο οποίος διεξάγεται από το 1996 στη Νότια Ιταλία και στον οποίο διαγωνίζονται πάνω από 300 λάδια από είκοσι χώρες. 
    Στην ελληνική γευσιγνωστική διαδικασία, αξιολογήθηκαν 21 ελαιόλαδα, κυρίως για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στοιχεία τους, στη βάση του κανονισμού για τη βιολογική γεωργία 834/2007. Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσαν τρία ελαιόλαδα .
biological-oilΗ επιτροπή αποτελούμενη από τους έμπειρους δοκιμαστές στο λάδι της ελιάς, εκτιμώντας την ποιότητα των λαδιών, τα περισσότερα άριστης ισορροπίας και ποιότητας, το καθένα να εμπεριέχει και να προσφέρει,  στο δοκιμαστή όλα τα διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ξεχώρισε είναι τα κάτωθι:
Οι τρεις πρώτοι που ξεχώρισαν :
Επιχείρηση   -  Όνομα προϊόντος – Περιοχή -  Βαθμολογία
1 «ΕΙΡΗΝΗ»  -  ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  -  Ειρήνη  -  Λέσβος  -  98,50
2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ – Bioli Creta – Ηράκλειο -  82,25
3 “PANPROD” –  ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.  – Καλλιστώ -  Μεσσηνία  – 70,67
      
Πηγή: http://www.econews.gr/2009/04/13/contest-biological-oil/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου